tisdag 12 februari 2013

Gott till helgen





Här är receptet:

Du behöver en röklåda
Strö ut alspån och fyra sockerbitar på röklådans botten, lägg den på elden eller grillen.
Fördela de isiga räkorna på ett oljat galler.
Vänta tills rökutvecklingen börjar bli rätt kraftig. Lyft på locket och lägg i gallret med räkorna i röklådan.
Låt räkorna vara inne i röklådan i 8-10 minuter.
Därefter låter du dem dra sig och svalna i en timme innan du ställer dem i kylskåpet. Plasta in dem ordentligt om du inte vill att den speciella smaken och doften ska sprida sig i kylskåpet. Var försiktig med smältvattnet som droppar från räkorna.
Tips: Räkorna smakar lika bra dagen efter rökningen.



Riktigt längtar efter denna anrättning............känns mer naturligt på sommaren. Men varför inte!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar